Navodila tekačem

NAVODILA ZA UDELEŽENCE

Prireditve se lahko udeležijo le ZDRAVE OSEBE brez znakov prehlada in okužb, slabega počutja ali povišane temperature. Udeležence prosimo, da so pozorni na vsake znake okužbe dihal (npr. nahod, kihanje, kašlja- nje, bolečine v žrelu, mišicah, povišana temperatura…). 

IZJAVA O ZDRAVSTVENEM STANJU

Vsak udeleženec prireditve mora pred prireditvijo PODPISATI IZJAVO  OZIROMA VPRAŠALNIK O ZDRAVSTVENEM STANJU, katerega dobite na naslednji povezavi: https://docs.google.com/document/d/1zJDifvqH5tguZ74XcpoovpElQ3DmCk4UzomL90QNKCA/edit?usp=sharing

Maske so obvezne v štartni coni in na prireditvenem prostoru!


PREVZEM ŠTARTNIH ŠTEVILK

LOKACIJA: v avli kulturnega centra Janez Trdina:

 • PETEK 2.10.2020 - 16.00 - 20:00 
 • SOBOTA 3.10.2020 – 12:00 - 17:30
 • NEDELJA 4.10.2020 – 07:30 - 10:00

Na dvigu so obvezne maske za obraz! Svetuje se dvig za več oseb hkrati (tekaške skupine, klubi, za prijatelje,…). Ob prevzemu je obvezen podpis izjave posameznika/kluba/skupine, da so zdravi in da v zadnjih 14 dneh udeleženci niso imeli simptomov COVID-19.


ŠTART

ZA KONČNO RAZVRSTITEV BODO VELJALI NETO ČASI (od trenutka ko boste prečkali štart pa do trenutka ko boste prečkali cilj) RAZEN ZA RAZVRSTITEV ZA DP ČLANOV IN VETERANOV V POLMARATONU, KJER BODO VELJALI ŠTARTNI ČAS (GUN TIME).
 • ŠTARTNE CONE: Vsak tekač ima določeno štartno cono in območje ogrevanja na podlagi prijavljenega časa. Številka cone in barva določa v kateri coni je tekač. Štartne cone imajo na tleh označena mesta z 2m razdaljo med tekači. V cone bo več vstopnih mest na katerih bodo reditelji.
 • OGREVANJE: Skupno ogrevanje ni dovoljeno!  Nujno je vzdrževanje zadostne medsebojne razdalje (vsaj 2 metra) ves čas ogrevanja. Tekači bodo imeli določeno območje ogrevanja pri katerem ne gre za ograjen prostor ampak smer. Na primer: če bo njihova štartna cona 3 je njihovo območje ogrevanja center Novega mesta, saj je iz tega območja prihod na štart najlažji in se ne bodo križali z ostalimi tekači.
 • ZBOR V ŠTARTNI CONI ob klicu organizatorja in ne prej kot 10 minut pred štartom. Vstop v štartno cono je mogoč le z maskami, katero lahko kasneje med tekom pospravi v žep. Maske se sname cca 30 sekund pred štartom. V štartni coni imajo tekači označena mesta.
 • Vsaka štartna cona dobi natančna navodila za parkiranje, območje ogrevanja (ki preprečuje srečevanje z ostalimi tekači) in omogoča varen prihod na štart brez srečevanja z ostalimi tekači iz drugih con. 

RAZMIK MED ŠTARTI JE 1 MINUTA. 
 

SOBOTA - TEK NA 6,5km in 10km: 

  • MODRA ŠTARTNA CONA 1 - štart ob 17:00, najhitrejši tekači 
  • ZELENA ŠTARTNA CONA 2- štart ob 17:01, srednje hitri tekači 
  • ORANŽNA ŠTARTNA CONA 3 - Štart ob 17:02 počasnejši tekači 
  • RUMENA ŠTARTNA CONA 4 - Štart ob 17:03 najpočasnejši tekači 

 NEDELJA - POLMARATON: 

  • MODRA ŠTARTNA CONA 1 - štart ob 10:05, elite tekmovalci in tekmovalci za državno prvenstvo članov in veteranov
  • ZELENA ŠTARTNA CONA 2 - štart ob 10:06,hitri tekači 
  • ORANŽNA ŠTARTNA CONA 3 - Štart ob 10:07 srednje hitri tekači 
  • RUMENA ŠTARTNA CONA 4 - Štart ob 10:08 počasnejši tekači 

VODNE POSTAJE

Na vodnih postajah po progi bo samo izotonik Proaction ter voda. Okrepčil na progi ne bo zaradi situacije Covid. V cilju bodo na voljio okrepčila v porcijah.

CILJ

Po prihodu v cilj prosimo tekače, da zapustijo startno-ciljni prostor. V cilju bodo na voljo okrepčila v porciijah.

REZULTATI

Bodo objavljeni na spletu na strani https://www.protime.si/rezultati-tekem/. Prejeli pa boste tudi SMS o doseženem času. Deske z rezultati na prireditvi ne bo zaradi situacije Covid.

PODELITVE

Bodo potekale na prireditvenem prostoru na Novem trgu. Opozorili bi samo, da v absolutni konkurenci podeljujemo za prvih pet uvrščenih. 

GLEDALCI

Na štartno-ciljnem prizorišču so obvezne maske ter upoštevanje medsebojne razdalje. Na štartno ciljnem prizorišču bo veliki zaslon, kjer boste lahko spremljali napete boje na progi DP v polmaratonu. Gledalcem priporočamo ogled prireditve tudi preko TV zaslonov, saj bo neposredni televizijski prenos na ŠPORT TV. 


Parkirišča

Na spodnji sliki so označena parkirišča za posamezne cone in cone ogrevanja za tekače glede na to v katero cono ste uvrščeni.


Zdravstveno varstvo

Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost! Priporočamo, da tekači (do 30 dni pred tekmovanjem) opravijo preventivni zdravstveni pregled in pridobijo potrditev zdravnika, da so zdravi in pripravljeni na napor. 

STAROSTNA OMEJITEV polmaratonu je prepovedano nastopiti tekmovalcem mlajšim od 15 let, na 10 km teku otrokom mlajšim od 12 let. Na rekreativnem 6,5 km teku otrokom mlajšim od 11 let. Otroke mlajše od 15 let lahko prijavijo le starši oziroma njihovi skrbniki s katero prevzemajo odgovornost vsa tveganja v zvezi z njihovim nastopom.


ŠTARTNO CILJNI PROSTOR


Contact information


Športno rekreativno društvo FIT KLUB
Velika Cikava 12b
8000 Novo mesto
SLOVENIJA
+386 (0)31 859 801
info@novomesto21.si
SI56 6100 0001 5330 615

Sign up for e-newsletter


Vpišite svoj e-naslov in prejemajte najnovejše informacije v zvezi z novomeškim maratonom.

Currently registered: 597


Polmaraton: 350
Rekreativni tek - 10 km: 132
Rekreativni tek - 6.5 km: 91
Pohod: 1
Nordijska hoja: 1
Canicross: 10
Izdelava spletne strani: