3. NOVOMEŠKI 1/2 MARATON ZOPET NAVDUŠIL
« Nazaj na novice

3. NOVOMEŠKI 1/2 MARATON ZOPET NAVDUŠIL

5 oktober 2020

V odličnem vzdušju navijačev, v sončnem vremenu in za trenutne čase izrednih okoliščinah se je zaključil 3. Novomeški polmaraton. Zmagovalec med moškimi je postal maratonec Primož Kobe s časom 1:07:56, med ženskami pa je bila najboljša tekačica Neja Kršinar s časom 1:16:57. Oba sta izboljšala rekorda proge.

V odličnem vzdušju navijačev, v sončnem vremenu in za trenutne čase izrednih okoliščinah se je zaključil 3. Novomeški polmaraton. Zmagovalec med moškimi je postal maratonec Primož Kobe s časom 1:07:56, ki je odtekel rekord proge, med ženskami pa je bila najboljša tekačica Neja Kršinar s časom 1:16:57, ki je prav tako izboljšala čas predhodnice in dosegla rekord proge. Tek je štel za državno prvenstvo med člani in članicami ter veterani in veterankami, prenos si je bilo mogoče ogledati tudi prek programa Šport TV.

Primož Kobe, ki se je znašel v vlogi organizatorja in tekmovalca, si je ves čas proge mesto najboljšega izmenjeval z drugouvrščenim Mitjo Krevsem, tik pred ciljno ravnino pa s šprintom dokazal, da je v odlični formi. Drugouvrščeni Mitja Krevs je bil s časom 1:08:16 boljši od tretjeuvrščenega Jana Brešana, ki je preizkušnjo odtekel s še vedno odličnim časom 1:09:57. Med ženskami je bila druga Laura Blatnik Guzej s časom 1:18:34, tretja pa Jasmina Pitamic Vojska s časom 1:21:20. 

Svoja občutja je ob zmagi delil zmagovalec preizkušnje Primož Kobe: »Občutek je neverjeten, danes sem dosegel dve zmagi, eno z organizacijo prireditve, drugo z zmago na tekmi. Organiziranje prireditve in nastop ne gresta skupaj, vendar sem se kljub temu, da zadnje dni nisem veliko spal, danes dobro počutil. Mitja je hiter tekmovalec, ki mu mogoče malce bolj ustrezajo krajše razdalje, med tem ko meni ležijo daljše, odločila pa je dnevna forma.« Naslednja preizkušnja za Primoža bo tek na državnem prvenstvu v krosu v Murski Soboti, dva tedna kasneje se bo pomeril še na preizkušnji na 21. kilometrov na Ljubljanskem maratonu.

Zmagovalka polmaratonske preizkušnje med ženskami Neja Kršinar, sicer članica Kluba gorskih tekačev Papež, je ob zmagi povedala, da je bila današnja tekma zanjo bolj trening, pri tem pa ni pričakovala rekordnih časov, čeprav ji je na koncu vendarle uspelo doseči rekord proge. »Glede na vse razmere in odpovedi mnogih tekmovanj, sta bila današnja zmaga in čas dokaz, da smo v tem letu vendarle dobro trenirali. Po letošnjih treh preizkušnjah na pet kilometrov, treh preizkušnjah na deset kilometrov in današnjemu polmaratonu sledi nastop na Ljubljanskem maratonu, glavna cilja za naprej pa sta čimboljši rezultat na letošnjem maratonu v Valenciji in nastop na Olimpijskih igrah drugo leto v Tokiu,« je povedala Kršinarjeva.

Organizatorji so bili pozorni na čisto vsako malenkost, ki je kljub trenutnim razmeram poskrbela za pravo tekaško vzdušje, h kateremu so pripomogli tudi navijači. Z dobro izpeljanim Novomeškim polmaratonom, predvsem pa z organizacijo državnega prvenstva na 21 kilometrov so si organizatorji Fit kluba izborili pomembno mesto med organizatorji cestnih preizkušenj, med katerimi jih je bila v letošnjem letu izpeljana le peščica. Na tekmi je tekmovalce in gledalce pozdravil tudi predsednik atletske zveze Slovenije gospod Roman Dobnikar.

Contact information


Športno rekreativno društvo FIT KLUB
Velika Cikava 12b
8000 Novo mesto
SLOVENIJA
+386 (0)31 859 801
info@novomesto21.si
SI56 6100 0001 5330 615

Sign up for e-newsletter


Vpišite svoj e-naslov in prejemajte najnovejše informacije v zvezi z novomeškim maratonom.

Currently registered: 314


Polmaraton: 207
Rekreativni tek - 10 km: 67
Rekreativni tek - 6.5 km: 36
Pohod: 0
Nordijska hoja: 0
Canicross: 3
Izdelava spletne strani: