jakasuln-0153.jpeg

POHOD


V sklopu 5. Novomeškega ½ maratona v sodelovanju s Pohodniškim društvom Novo mesto pripravljamo zanimiv popoldanski pohod, na katerem se bomo sprehodili po okolici Novega mesta. Naši vodniki vsako leto pripravijo progo, ki vas popelje na najlepše in skrite kotičke Novega mesta.

ŠTART POHODA: sobota 1.10.2022 ob 15:20 uri pri Pošti - Novi trg

TEŽAVNOST: lažja do srednje zahtevna, primerno tudi za družine

ČAS HOJE: 2 ure

ZBORNO MESTO: Novi trg, Novo mesto - Pri Pošti

POHOD je za vse udeležence brezplačen. Obvezna je prijava preko spletne strani ali na štartu od 15:00 ure dalje

V cilju vas čaka še nagrada za vaš trud!

OPIS POHODA

V sklopu 5. Novomeškega ½ maratona  smo  pripravili zanimiv popoldanski pohod, na katerem se bomo sprehodili po Situlski poti in Ragovem logu. O Situlski poti boste izvedeli nekaj zanimivih informacij in si ogledali Novo mesto z različnih razglednih točk. Pohod je nezahteven in je primeren za otroke in odrasle.

Zbrali se bomo na Novem trgu, na startnem mestu tekov in pohoda, ob 15:10. Po predstavitvi pohoda, navodilih za varno hojo in štetju, bomo ob 15:20 odšli mimo Športne dvorane Marof, zavili levo na novo Situlsko pot in se po njej vzpenjali do vrha Marofa. Stara Situlska pot nas bo pripeljala nad Mestne njive, kjer bomo zavili na kolovoz in po njem do Kužnega znamenja nad Ločno. Nadaljevali bomo nad obvoznico, po Ločenskem mostu prečkali reko Krko. Sledila bo hoja skozi naselje Ragovo in gozdiček Ragov log. Po lesenem Ragovskem mostu bomo šli na levi breg Krke in naprej do cilja na Novem trgu, kjer bomo zaključili naš pohod.  

Po cilju si boste lahko ogledali koncert ORKESTRA AVE na Novem trgu in privoščili jedačo ali pijačo.

Vodja pohoda bo: Majda Markovič

PRIJAVE

Prijave na pohod so OBVEZNE! https://www.novomesto21.si/prijava Prosim za prijave na strani novomesto21.si do 28. 9. 2022. Možno pa se bo prijaviti tudi na dan prireditve na štartu. Prijavnine ni!

Vodja pohoda: Majda Markovič - Pohodniško društvo Novo mesto

http://www.pd-novomesto.si


Sponzorji:

Organizacija:
Partner: