Polmaraton - 21.097m

 

 SPREMENJENA TRASA POLMARATONA

 

Zaradi težav s prometno ureditvijo smo morali spremeniti traso polmaratona! Spremembe so tri:

  1.  V BRŠLJINU proga iz Ljubljanske ulice zavije na Kočevarjevo ulico mimo Merkurjevega centra in nadaljuje do križišča pri osnovni šoli Bršljin, kjer zavije levo mimo policije nazaj na Ljubljansko cesto
  2. NA OBVOZNICI v krožišču pri tabletki proga nadaljuje pot do križišča pri tovarni zdravil Krka, kjer proga zavije nazaj na Seidlovo cesto.
  3. V VASI LOKE trasa zavije levo na makadamsko pot v dolžini 0,9km do Sel pri Straži. Na križišču v Selah pri Straži proga zavije desno in po cca 150m trasa zavije desno na lokalno cesto Straža - Zalog. Po tej cesti proga nadaljuje mimo družbe Eko sistemi skozi Zalog do Češče vasi.

Prepričani smo, da je spremenjena trasa zelo lepa in še vedno hitra!

 

Štart polmaratona je na križišču Sedilove ceste in Rozmanove ulice pred Zavarovalnico Sava.. Štarta se v smeri proti Šmihelskem mostu. Po cca 200m se zavije desno na Ljubljansko cesto, do Bršljina, kjer se na križišču pri trgovskem centru Hedera zavije na Kočevarjevo ulico, mimo Merkurjevega centra in nadaljuje do križišča pri osnovni šoli Bršljin, kjer se zavije levo mimo policije nazaj na Ljubljansko cesto. Po Ljubljanski cesti proga nadaljuje do krožišča Situla, kjer zavije na Andrijaničevo cesto do krožišča pri tabletki in naprej do križišča pri tovarni zdravil Krka, kjer proga zavije nazaj na Seidlovo cesto. Trasa teka poteka do Štartno-ciljnega prostora na Seidlovi cesti, kjer je cilj rekreativnega teka (zavijejo desno v Kettejev drevoredj proti Športni dovrani). Polmaratonska proga pa poteka naprej skozi Šmihelski most in desno na Topliško cesto do Srebrnič in naprej do vasi Volavč v občini Straža. Tam trasa zavije desno na leseni most do vasi Loke, kjer trasa v vasi Loke zavije levo na makadamsko pot do Sel pri Straži. Na križišču v Selah pri Straži proga zavije desno in po cca 150m trasa zavije desno na lokalno cesto Straža - Zalog. Po tej cesti proga nadaljuje skozi Zalog do Češče vasi, kjer pri BTC-ju zavije desno v Češčo vas. V vasi Češča vas zavije proga desno do makadamske poti, ki vodi do Grobelj, tam pa zopet po asfaltni cesti do Lastovč, oziroma Cegelnice, kjer zavije na Povhovo ulico in nadaljuje mimo tovarne Ursa do Straške ceste. Na Straški cesti proga zavije desno in po približno  sto petdeset metrih zopet desno na cesto v Bršljin mimo okrepčevalnice Gedžo proti Ljubljanski cesti, kjer proga prečka železniški prehod. Tam proga nadaljuje po Ljubljanski cesti naravnost proti centru mesta. Na križišču s Seidlovo cesto zavije levo, in po cca 200m sledi cilj na Seidlovi cesti (isto mesto, kjer je Štart).

Trasa poteka po trdi asfaltni podlagi z dvema vmesnima utrjenim makadamskim odsekoma v dolžini 0,9km med in 1,1km med 11,5km in 12,6km ter 15,6km in 16,7km. Prvi del trase, kjer poteka tudi rekreativni tek (6,3km) je hiter, saj so ceste široke in ravne. Drugi del pa je malenkost bolj razgiban, a veliko lepši saj proga poteka bo reki Krki in prečka nekaj najlepših tekaških mest v Novomeški okolici. 

SKICA ŠTARTNO-CILJNEGA PROSTORA

   

Leseni most v Lokah

Most skozi reko Krko v vasi Loke