Zdravstveno varstvo

Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost. Priporočamo, da tekači, do 30 dni pred tekmovanjem, opravijo preventivni zdravstveni pregled in pridobijo potrditev zdravnika, da so zdravi in pripravljeni na napor. V polmaratonu je prepovedano nastopi[ tekmovalcem mlajšim od 15 let, na rekreativnem teku pa otrokom mlajšim od 12 let.


Splošna določila

Tekmovanje poteka po pravilih AZS, po tem razpisu in pravilih Mednarodne atletske federacije (IAAF). Uradni rezultati bodo objavljeni na spletni strani in na strani uradnega časomerilca Protime www.protime.si

Pritožbena komisija sprejema pisne pritožbe s predloženo kavcijo v višini 50 EUR na dan tekmovanja med 10.00 in 16.00 v prostorih prijavne službe.

Organizator si pridržuje pravico diskvalifikacije v primeru, če tekač/ica krši pravila AZS ali IAAF ali tekač/ica ne nosi startne številke v skladu s pravili Atletske zveze Slovenije ali tako, da le ta ni vidna v celoti (številka in sponzorji Novomeškega polmaratona ali tekač/ica odteče drugačno razdaljo, kot jo je prijavil/a ob dvigu startne številke. Organizator si pridržuje pravico do zadržanja nagrade delno ali v celoti, če tekač/ica odkloni sodelovanje (intervju, fotografiranje, ipd.) z novinarji ali organizatorjem po končanem tekmovanju.
Tekmovalci/ke tekmujejo na lastno odgovornost!

Zbrani podatki, pridobljeni s prijavami, bodo obdelani in hranjeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Organizator bo uporabljal vaše podatke za potrebe obveščanja o novostih in dogodkih.
S prijavo soglašate prejem od 2 do 4 obvestil mesečno. Odjava od e-novic je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v katerih koli od prejetih e-novic. Vsak tekmovalec s prijavo na na Novomeški polmaraton soglaša z objavo svojih fotografij, imena in priimka v različnih medijih v okviru Novomeškega polmaratona.

Organizator si pridržuje pravico spremembe tega razpisa!