URADNO IZMERJENA PROGA POLMARATONA

24.04.2018
Proga Novomeškega polmaratona in rekreativnega teka je uradno izmerjena s strani uradnega merilca IAAF in potrjena s strani Atletske zveze Slovenije.

V preteklih dneh smo progo Novomeškega polmaratona in rekreativnega teka uradno izmerili. Merjenje je potekalo v zgodnjih jutranjih urah, ko na cestah ni bilo prometa. Uradni merilec IAAF je točno izmeril progo polmaratona ter določil štart in cilj.  Merjenje je potekalo s posebnim kolesom, ki ima natančno umerjen števec, katerega je merilec umeril pred in po merjenju. Merila se je najkrajša možna pot.

Polmaratonska proga bo dobila certifikat s strani Atletske zveze Slovenije in IAAF.  Proga polmaratona bo tako dolga natanko 21.097,5m, kar predstavlja polovico maratonske preizkušnje, ki znaša 42.195m. 

Na ta način bodo vaši rezultati točni in pravi. Rekordi pa bolj verodostojni in prava napoved vaše pripravljenosti.

  

Skupaj prijavljenih:
591

Polmaraton:
421

Rekreativni tek:
170

Prijavi se Seznam prijavljenih razpis.pdf

TV PRENOS NA ŠPORT TV

07.08.2019
Tudi letos boste lahko Novomeški 1/2 maraton spremljali v neposrednem televizijskem prenosu. Za to bo poskrbela izkušena ekipa dijakov Šolskega centra Novo mesto...
Preberi več

V CILJU BREZPLAČNO BREZALKOHOLNO PIVO ERDINGER

07.08.2019
Vsi tekači boste v cilju Novomeškega 1/2 maratona lahko okusili Erdinger Alkoholfrei brezalkoholno pivo, ki velja za eno najboljših, če ne najboljše brezalkoholno pivo...
Preberi več

Podpis sodelovanja z Banja Luka 1/2 maratonom

20.05.2019
Novomeški 1/2 maraton in Banja Luka 1/2 maraton sta na nedavnem 5. Banjaluškem polmaratonu podpisala dogovor o sodelovanju.
Preberi več