Primož Kobe: Ambasador novomeškega 1/2 maratona

02.03.2018
Novomeški maratonec Primož Kobe, udeleženec evropskih in svetovnih prvenstev, olimpijec (London 2012) ter profesor športne vzgoje je idejni organizator in ambasador Novomeškega maratona. 

“Z organizacijo prireditve Novomeški polmaraton udejanjam svoje poslanstvo to je širjenje zdravega načina življenja, teka ter gibanja v Novem mestu, širši okolici in nenazadnje tudi v Sloveniji. Menim, da je tek ena najbolj primernih telesnih aktivnosti v sodobnem svetu sedečega človeka. Naše telesne obremenitve so z uporabo sodobnih tehnologij ter sedečim načinom dela in življenja postale premajhne za dobro fizično počutje", je povedal Primož in dodal: "Vemo, da pomanjkanje gibanja vodi v nezdravje in težja psihološka stanja, zato mislim, da je prav ta prireditev priložnost za redno telesno dejavnost novomeščanov, dolenjcev in slovencev. Potrudili se bomo da bomo na ulice Novega mesta in ob reko Krko privabili čimveč udeležencev.”   

Skupaj prijavljenih:
955

Polmaraton:
550

Rekreativni tek:
291

Prijavi se Seznam prijavljenih razpis.pdf

3. NOVOMEŠKI 1/2 MARATON

21.10.2019
Novi datum 3. Novomeškega 1/2 maratona je 3. in 4. oktober 2020
Preberi več

URADNI FILMČEK 2. NOVOMEŠKEGA 1/2 MARATONA - AFTERMOVIE

21.10.2019
Oglejte si uradni film 2. Novomeškega 1/2 maratona. Odlično vzdušje, dobra organizacija, prelepo vreme, lepa trasa in zadovoljni tekači.
Preberi več