Primož Kobe: Ambasador novomeškega 1/2 maratona

02.03.2018
Novomeški maratonec Primož Kobe, udeleženec evropskih in svetovnih prvenstev, olimpijec (London 2012) ter profesor športne vzgoje je idejni organizator in ambasador Novomeškega maratona. 

“Z organizacijo prireditve Novomeški polmaraton udejanjam svoje poslanstvo to je širjenje zdravega načina življenja, teka ter gibanja v Novem mestu, širši okolici in nenazadnje tudi v Sloveniji. Menim, da je tek ena najbolj primernih telesnih aktivnosti v sodobnem svetu sedečega človeka. Naše telesne obremenitve so z uporabo sodobnih tehnologij ter sedečim načinom dela in življenja postale premajhne za dobro fizično počutje", je povedal Primož in dodal: "Vemo, da pomanjkanje gibanja vodi v nezdravje in težja psihološka stanja, zato mislim, da je prav ta prireditev priložnost za redno telesno dejavnost novomeščanov, dolenjcev in slovencev. Potrudili se bomo da bomo na ulice Novega mesta in ob reko Krko privabili čimveč udeležencev.”   

Skupaj prijavljenih:
591

Polmaraton:
421

Rekreativni tek:
170

Prijavi se Seznam prijavljenih razpis.pdf

TV PRENOS NA ŠPORT TV

07.08.2019
Tudi letos boste lahko Novomeški 1/2 maraton spremljali v neposrednem televizijskem prenosu. Za to bo poskrbela izkušena ekipa dijakov Šolskega centra Novo mesto...
Preberi več

V CILJU BREZPLAČNO BREZALKOHOLNO PIVO ERDINGER

07.08.2019
Vsi tekači boste v cilju Novomeškega 1/2 maratona lahko okusili Erdinger Alkoholfrei brezalkoholno pivo, ki velja za eno najboljših, če ne najboljše brezalkoholno pivo...
Preberi več

Podpis sodelovanja z Banja Luka 1/2 maratonom

20.05.2019
Novomeški 1/2 maraton in Banja Luka 1/2 maraton sta na nedavnem 5. Banjaluškem polmaratonu podpisala dogovor o sodelovanju.
Preberi več